Архієпископ Феодосій здійснив архіпастирський візит до Стеблівського монастиря

21 жовтня Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій прибув до Спасо-Преображенського жіночого монастиря, що знаходиться у селі Стеблів Корсунь-Шевченківського району. Владика Феодосій очолив Божественну літургію у співслужінні вікарного єпископа Золотоніського Іоанна. Разом з архієреями служили клірики Черкаської, інших єпархій УПЦ та Києва.

По завершенні богослужіння ними було звершено літію на могилі колишнього насельника Києво-Печерської Лаври схиархідиякона Іларіона (Дзюбаніна, 1924-2007 рр.), чиє життя пов’язане із селом Стеблів. Місце його поховання нині знаходиться на подвір’ї Спасо-Преображенського монастиря, а світла пам’ять про старця свято зберігається усіма, хто знав його особисто. Серед цих людей є й настоятельниця святої обителі ігуменя Манефа.

У своєму слові, з яким архієпископ Феодосій звернувся до присутніх по завершенні Літургії, владика розповів про величезне значення подвигу чернецтва, його особливість у справі християнського служіння Богові, здобуття дару благодатної молитви, смирення, любові та інших спасенних чеснот.

Прес-служба Черкаської єпархії

Кількість переглядів: 40