Архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій відвідав Стеблівський жіночий монастир

11 жовтня архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій відвідав Стеблівський Преображенський жіночий монастир Черкаської єпархії. Високопреосвященного Владику зустрічали ігуменя Манефа з сестрами і протоієрей Миколай Прикотенко.

Архієпископ Феодосій відвідав храм монастиря, приклався до святинь і поспілкувався з сестрами обителі.

Історія
У 1980-х рр.на служіння в старий Цвинтарний храм Стебльова був призначений священик Миколай Прикотенко. Виявивши в церкві старовинну ікону Пресвятої Богородиці, він старанно молився перед нею про дарування сил і засобів на будівництво великого храму. Його закладка відбулася 25 червня 1989 р. У той рік на вказаний день припала пам’ять Всіх Святих – перехідне святкування в 1-шу неділю після дня Св.Трійці. В цей же день вшановується ікона Пресвятої Богородиці “Непорушна Стіна”.
Пізніше о.Миколай дізнався, що саме так називається образ, знайдений ним у цвинтарній церкві. У 1992 р. був освячений новий храм Преображення Господнього.
Перші насельниці прийшли сюди в березні 2001 р.; з травня 2001 по листопад 2002 рр. біля храму побудований корпус келій; 16 жовтня 2003 р. Священний Синод УПЦ благословив відкриття монастиря. У 2010-2011 рр. збудовано паломницький корпус, 5 березня 2011 р. освячено джерело на честь св. прор. Нафана.

Кількість переглядів: 9